WIJ ZIJN RODA JC!

Het was maandag 1 april 2019: de welbekende dag waarop mensen elkaar normaliter voor de gek proberen te houden. Toen ik na een lange werkdag omstreeks 19:00 thuis op de bank plofte, realiseerde ik mij plots dat Roda JC diezelfde avond moest spelen tegen Jong FC Utrecht. In een opwelling besloot ik mijn vriendin te vragen of zij het zag zitten om samen deze wedstrijd te bezoeken. Mijn vriendin had tot op dat moment nog nooit een voetbalstadion van binnen gezien. We sprongen in de auto en reden in een voortvarend tempo richting het Parkstad Limburg Stadion. Ik vertelde over mijn liefde voor Roda JC en over alle magische momenten die ik in het PLS heb ervaren. Direct moest ik denken aan de eerste keer dat mijn vader mij op 6-jarige leeftijd meenam naar Roda JC. Het was in het najaar van 2001: ik herinner mij de geur van sigaren bij binnenkomst, een bomvol stadion en nogal wat mensen die aan het sjoeben waren over een speler genaamd Berglund die miljoenen gekost zou hebben. De sfeer was perfect en ik was meteen verliefd. Hoe anders was het op deze maandag 1 april 2019: nog nooit waren er zo weinig mensen in ons stadion. Nog nooit was het spel zó slecht. Ik heb mijn vriendin maar Youtube-filmpjes laten zien om haar enigszins te laten begrijpen hoe het ooit was. Was het allemaal maar een 1 aprilgrap. Werden we maar voor de gek gehouden. Nu, ruim twee maanden later, is de nachtmerrie erger dan ooit. Er dreigt een faillissement voor ons Roda JC. Het moge duidelijk zijn dat dit absoluut niet mag gebeuren en het lot ligt nu in onze handen: de SUPPORTERS!

WEES BEWUST VAN WAT JE ONLINE SCHRIJFT

Na de verkiezingen zijn de emoties aardig hoog opgelopen. Zo zijn er een hoop mensen teleurgesteld over de uitslag, wat er mede voor heeft gezorgd dat er online enorm veel wordt gezegd en geschreven. Het blijft in dat kader erg belangrijk om goed na te denken voordat je een bericht de wereld in slingert. Zo werd een docent van de Universiteit Utrecht inmiddels op non-actief gesteld doordat hij op Facebook had geplaatst: “Volkert waar ben je?“. We weten allemaal wel wie Volkert is en wat hij in het verleden heeft gedaan. Wat kunnen nu de gevolgen zijn voor deze docent? 37% van de mensen die hun mening gaven via mijn Instagram-poll vindt dat de docent moet worden ontslagen. Kan dat wel? Kun je dus flink in de problemen komen door iets wat je zomaar op het internet schrijft? En waar ligt dan de grens van vrijheid van meningsuiting? 

GEEF MIJ MAAR DE HELFT!

Mensen die uit elkaar gaan: ik krijg er in mijn praktijk dagelijks mee te maken. Stelletjes die hun leven lang bij elkaar blijven zijn tegenwoordig een zeldzaam verschijnsel. Trouwen is ook een stuk minder populair dan vroeger, al zijn er zeker nog genoeg mensen die in het huwelijksbootje stappen. Voor Yolanthe en Wesley lijkt de magie na acht jaar echter uitgewerkt, al is nog niet duidelijk of zij ook voor de wet gaan scheiden. Quote wist al te melden dat Yolanthe minimaal € 19 miljoen ontvangt als ze zouden scheiden, omdat zij in gemeenschap van goederen zouden zijn getrouwd. Klopt dit wel? En wat betekent trouwen in gemeenschap van goederen eigenlijk? Doen mensen dat nog tegenwoordig? En hoe zit het met Xess Xava? Waar gaat hij wonen? Veel vragen, hier de antwoorden.