BLIJF GELOVEN IN KOROTAEV

Het blijft een veelgehoorde vraag onder Roda-supporters: wordt dat nog wat met Korotaev? Men blijft zich afvragen wanneer hij eindelijk kan afreizen naar Kerkrade en wanneer er meer duidelijkheid komt over zijn plannen met de club. Afgelopen week deelde het Platform Roda JC een video waarin Korotaev een teken van leven geeft. Voor sommigen is het een nietszeggende video, maar voor mij is het dé bevestiging dat we allemaal moeten blijven geloven in Aleksei Korotaev. Ik zal u uitleggen waarom.

EEN (TE) LANG PROCES
Op 5 mei 2017 schreef ik een bericht over Korotaev en de onschuldpresumptie. Op 29 maart 2018 was ik blij omdat Korotaev door de rechtbank in Dubai dan eindelijk in het gelijk werd gesteld. Het is nu begin september en het proces is nog altijd niet afgerond. In de zomermaanden heeft de rechtspraak in Dubai vertraging opgelopen (mede) door de ramadan, waardoor werd besloten dat Korotaev op 15 oktober aanstaande opnieuw voor de rechter moet verschijnen. Waarom? Korotaev hoopt volledig te worden vrijgesproken, zodat hij helemaal niets op zijn strafblad heeft staan. U begrijpt hopelijk dat het een internationale zakenman kan tegenwerken indien hij een aantekening op zijn strafblad heeft staan, al helemaal als diezelfde zakenman 100% de overtuiging heeft dat hij onschuldig is. Iedereen die in zijn schoenen zou staan, zou hiervoor kiezen. Hoe lang het ook duurt.

Korotaev moet dus – net als alle Roda-supporters – simpelweg geduld hebben. Dat is voor echt iedereen heel frustrerend. In de tussentijd volgt Korotaev iedere wedstrijd en heeft hij nauw contact met het Platform. Korotaev heeft meermaals laten weten dat hij Roda JC nog altijd dolgraag zou willen overnemen. Daar komt nog eens bij dat hij op dit moment al zo’n 4 miljoen in de club gestoken heeft en op dit moment al voor 20% eigenaar is. Over zijn financiële mogelijkheden mag dan ook geen discussie bestaan, lijkt mij. Korotaev is daarnaast voortdurend met Roda bezig: hij schrijft plannen en denkt voortdurend mee over de toekomst van de club. Korotaev voelt zich inmiddels ook een Koempel en waardeert het enorm dat de supporters hem al die tijd massaal hebben gesteund. Ik vind het ook betrouwbaar dat Aleksei Korotaev bij de club is aangebracht door een respectabel Roda-supporter als Stijn Janssen.

data8820765-fd3155
Foto: NRC

VERLIEFD OP RODA JC
Hoe fantastisch is het dat deze zakenman een Roda-shirt aantrekt, een Roda-sjaal omhangt en roept: “Koempel for life!”. Welke potentiële eigenaar zou dat op deze manier doen? Het is overduidelijk dat Korotaev het (Roda-)hart op de juiste plaats heeft en zich niet ‘hoger’ voelt dan de doorsnee supporter zoals u en ik. Het is geen louche eigenaar die Roda slechts ziet als een tijdelijk speeltje; het is een normale man met een passie voor voetbal die verliefd is geworden op een club uit Zuid-Limburg. Hij voelt zich onderdeel van de Roda-familie en kan niet wachten om samen met de supporters er iets moois van te maken.

Ik zou iedereen dan ook willen vragen: heb vertrouwen in deze man. Blijf in hem geloven tot de dag dat we hem weer mogen begroeten in het Parkstad Limburg Stadion. Ik kijk uit naar de dag dat Aleksei Korotaev op de Koempel-tribune staat en meezingt met de fanatieke aanhang. Dat we weer in de Eredivisie spelen met spelers die trots zijn om voor onze club uit te mogen komen. Het is immers duidelijk dat het Roda op eigen kracht niet gaat lukken. Garanties hebben we met ‘andere investeerders’ van buitenaf ook niet. Ik zie het niet zitten om een satellietclub te worden van bijvoorbeeld Club Brugge. Of als handelshuis van een investeerder die alleen maar geld wil verdienen. Ik geloof op dit moment slechts in één man: Aleksei Korotaev. #FreeKorotaev

Schermafbeelding 2018-10-25 om 13.06.14
Ga naar de Facebook-pagina via http://www.facebook.com/lennardpelzer
roda-willem b
Foto: Koempel.nl
Lennard Pelzer

Lennard Pelzer (27) is een advocaat met passie voor (letsel)schade en voetbal. Hij is actief op meerdere social media platforms en schrijft geregeld blogs.

10 reacties op ‘BLIJF GELOVEN IN KOROTAEV

 1. Helemaal mee eens. Heb vanaf begin een goed gevoel gehad bij deze man.Lijkt me ook een aimabele man met echt ❤️voor Roda. Zou ik in zijn plaats staan had ik precies hetzelfde gedaan. Gewoon geduld hebben zowel voor supporters, leiding,G7 als ook Korotaev zelf. Lijkt me ook de enige optie Iemand zoals Korotaev zal zich heus niet publiekelijk belachelijk maken door ook o.a. deze video-boodschap te plaatsen, zal heus gemeend zijn. Vertrouwen en geduld zijn beide een schone zaak.Zie het met vertrouwen tegemoet.

  Geliked door 1 persoon

   1. Lennard,ben het helemaal eens,met je uitleg,ik heb ook vertrouwen in Korotaev,en hoop dat hij snel zijn plannen,bij Roda kan uitleggen,wij hebben al zo lang gewacht,dan kunnen we ook nog wachten tot dat hij helemaal is vrij gepleit,zodat hij en Roda de toekomst plannen aan de KNVB,en aan deachterban kan uitleggen!!!!!!!!!! Forza Roda JC.

    Geliked door 1 persoon

 2. Het verhaal vind ik prachtig en hoop dat hij ons terug kan brengen waar we ooit stonden. Maar van de andere kant: hebben ‘we’ niet net afscheid genomen van een bestuurder die achteraf zegt: “ik was teveel fan en had meer afstand moeten nemen”. Ik hoop dat Korotaev dit niet overkomt.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik geloof er niet meer in. Sorry.
  Roda is op dit moment iets meer dan 4 miljoen waard. Als g7 zo overtuigd is van zijn komst. Kan de g7 (ongeveer samen goed voor kleine miljard) de aandelen toch kopen en in later stadium aan korotaev verkopen. Dat geeft gevoel dat de g7 er ook niet zeker van zijn komst is.

  Like

 4. Ik lees dat Korotaev nauw contact heeft met Platform. Ik zou liever lezen Korotaev heeft nauw contact met de eigenaar en/of G7. Welke contact en hoe vaak heeft Platform contact met eigenaar? Dat is toch het grootste belang n.m.m.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s