Mens sana in corpore sano, oftewel: een gezonde geest in een gezond lichaam. Toen ik nog studeerde had ik zoveel vrije tijd dat ik altijd wel ergens een gaatje vond om te sporten. Nu ik langere tijd fulltime werk en daarnaast de Beroepsopleiding Advocaten volg, merk ik dat ik het toch een stuk lastiger vind om mezelf naar de sportschool te verplaatsen. Vroeger voetbalde ik, maar dat is inmiddels ook al lang verleden tijd. Toch denk ik dat ik nu wel een creatieve oplossing heb gevonden, al ben ik er nog niet helemaal over uit. Wat vinden jullie? Tips?

CHILLEN IS CHILL, MAAR…

Om toch maar weer de link te leggen met het beroep advocaat: het is algemeen bekend dat een advocaat niet van 9 tot 5 werkt. Het komt vaak voor dat ik in de avonduren nog op kantoor zit om door te werken aan een zaak. Ook is het gebruikelijk dat ik thuis nog even een dossier erbij pak om de zitting van de dag erna door te nemen. Ik vind dat niet vervelend, maar dat komt vooral doordat ik plezier in mijn werk heb. Aan het einde van de dag ben ik vaak te moe (lees: gaar) om naar de gym te gaan. Net als ieder ander mens vind ik het natuurlijk ook chill om gewoon op de bank te ploffen en Netflix aan te knallen. Even lekker niks doen.

giphy.gif

Daar kan ik trouwens dan wel écht van genieten, dat even lekker niks doen. Gewoon lekker op de bank liggen en naar programma’s kijken waar de hele maatschappij van walgt. Zonder na te denken. Maar als ik dan eenmaal op de bank lig en wat chips naar binnen duw, realiseer ik me al gauw dat sporten ook super belangrijk is. Tijdens mijn werk heb ik al niet mega veel beweging, dus het is wel belangrijk dat ik fit en gezond blijf.

HET PLAN VAN AANPAK…

Dat heeft me doen besluiten om vanaf nu minimaal twee keer per (werk)week naar de gym te gaan tijdens mijn ‘pauze’. Het scheelt dat de lokale AnyTime Fitness hier letterlijk om de hoek ligt, dus ik ben er in principe zo. Ik kleed me dan snel om, gebruik mijn tijd efficiënt en zorg dat ik weer op tijd terug op kantoor ben. Zo’n lekkere douche in de middag is dan wel extra fijn, trouwens. Dit plannetje heb ik tot nu toe al twee keer uitgevoerd en het bevalt mij best prima. Althans, het is veel chiller dan extreem vroeg of extreem laat sporten…

228117_280917332022250_883773728_n
Vroeger toen mijn maten en ik nog een aardig balletje konden trappen, speelden wij op een toernooi in Amsterdam tegen Ajax.

En kijk, fitnessen doe je natuurlijk puur voor jezelf. Ik haal er niet écht heel veel plezier uit. Het spelelement ontbreekt een beetje voor mij, plus ik ga altijd alleen. Daar komt nog bij dat ik geen Arnold Schwarzenegger hoef te worden. Voetbal was vroeger helemaal mijn ding, al ben ik nu al weer een paar jaar gestopt. Een vriendenteam (of zaalvoetbal) zou ik eigenlijk ergens diep van binnen nog wel leuk vinden, al ontbreekt het toch wel wat aan animo bij mijn maten om zoiets daadwerkelijk samen te doen. Enfin, als jij nog toffe tips of ervaringen hebben dan ben ik de eerste die in je verhaal geïnteresseerd is. Let me know.

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s