IK BEN ADVOCAAT! EN NU?

Mijn allerlaatste blogbericht schreef ik op 25 oktober 2018. Dat is een hele tijd geleden, maar dat heeft dan ook een goede reden. Ik was heel druk bezig met het afronden van mijn studie, zodat mijn droom in vervulling kon gaan. Afgelopen donderdag was het dan eindelijk zover: ik werd beëdigd tot advocaat! En nu dan? Is het nu simpelweg fulltime aan de slag bij Jegers Advocaten en that’s it? Nee, er komt nog wel wat meer bij kijken.

NOG MEER STUDEREN?

Vanaf heden zal ik jullie iedere week op de hoogte houden van mijn ervaringen en avonturen in de advocatuur. Wist je namelijk dat iedere advocaat na zijn beëdiging moet beginnen aan de Beroepsopleiding Advocaten (BA) ? Dit is een driejarige opleiding die iedere advocaat zal moeten voltooien om daadwerkelijk advocaat te blijven. Ik zal zelf per 1 maart 2019 met de BA starten en dit betekent dat ik vanaf dan ongeveer één keer per twee weken naar Eindhoven (of Utrecht) moet reizen voor een opleidingsdag die doorgaans de gehele dag duurt.

Het volgen van de BA brengt met zich mee dat ik ook weer tentamens en inleveropdrachten zal moeten maken. Het studeren zit er voor mij dus nog niet op. Maar ach: je bent jong en je wilt wat, hè. De BA heeft als doel om de advocaat op te leiden tot een zelfstandige, deskundige en ethisch handelende juridisch professional. Dat is ook waar iedere cliënt recht op heeft natuurlijk.

IMG_5922

EN HOE ZIT HET MET JE BLOG?

Er zat tot nu toe weinig structuur in de regelmaat van mijn blogberichten, maar daar komt nu verandering in. Ik zal iedere zondag rond 19:00 (wekelijks) een kijkje in de keuken geven van de advocatuur. Hoe ziet mijn werkweek uit? Wat voor juridische problemen kom ik tegen? En wat doet een advocaat als hij niet werkt? Ik heb twee jaar lang geprobeerd om het recht interessant en begrijpelijk voor jullie te maken, maar nu zal ik ook de wereld van de advocatuur toegankelijker proberen te maken. Advocaten zijn natuurlijk geen robots, maar ook gewoon mensen. Ik zal de blogberichten in dat kader ook persoonlijk proberen te maken.

visitekaartje

Wil je direct op de hoogte worden gebracht van nieuwe berichten? Abonneer dan door hieronder je e-mailadres achter te laten:

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Ook op mijn Instagram (@LennardPelzer) en mijn Facebook-pagina zal ik content blijven plaatsen. Volg mij en blijf op de hoogte! Zit je met een juridische vraag? Dan kun je mij vinden bij Jegers Advocaten te Heerlen. Contact opnemen kan door te bellen naar 06-37471853 of te e-mailen naar lpelzer@jegersadvocaten.nl.

Lennard Pelzer

Lennard Pelzer (27) is een advocaat met passie voor (letsel)schade en voetbal. Hij is actief op meerdere social media platforms en schrijft geregeld blogs.

7 reacties op ‘IK BEN ADVOCAAT! EN NU?

  1. Nooit geweten dat er nog zoveel studie achteraan komt. Dus nog meer respect dan je nu al van me krijgt. Ik blijf je graag volgen en heb mijn zakelijke mail al opgegeven. Groetjes Nicole

    Geliked door 1 persoon

  2. Dankjewel voor dit artikel over je beëdiging. Bijzonder dat je nog meer gaat studeren. Ik denk dat we behoefte hebben aan meer zelfstandige en ethisch handelende juristen. Dus mijn zegen heb je!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s