EINDE KOMKOMMERTIJD: BACK TO BUSINESS

Net als vorig jaar heb ik in de zomermaanden juli en augustus eigenlijk amper aandacht besteed aan mijn blog. Niet zozeer omdat ik het niet wilde, hoor. Ik heb ergens het gevoel dat jullie gedurende deze komkommertijd gewoon niet echt zitten te wachten op mijn blogberichten. Veel mensen gaan op vakantie en dan heb je simpelweg betere dingen te doen: een duik nemen in het zwembad, sippen van je cocktail of rustig een boek lezen aan het strand. Dat realiseer ik mij al te goed en daar doe ik maar al te graag aan mee. Maaar: niets is voor altijd. Op enig moment is het tijd om terug te keren naar het normale leventje.

giphy-4.gif

Komkommertijd is de benaming voor een bepaalde periode in het jaar, met name in de zomer, waarin er weinig nieuws te melden is omdat politici en veel anderen op vakantie zijn.

Ken je dat gevoel dat je dan eindelijk weer naar school (en/of werk) moet? Het gevoel van: oh, daar gaan we weer. Weer investeren in jezelf en weer toeleven naar de volgende vakantieperiode. Voor veel mensen brengt deze toestand een soort mini-depressie met zich mee waarbij zelfs bepaalde heimweegevoelens om de hoek kunnen kijken. Ik heb ooit ergens gelezen dat je een tijdje ná je vakantie moet blijven vasthouden aan bepaalde dingen die tijdens je vakantie normaal waren. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je iedere dag naar de club moet gaan omdat je dat in Lloret de Mar ook deed. Maar het kan bijvoorbeeld wel zo zijn dat je tijdens je vakantie omringt was door veel mensen. Of altijd een avondwandeling maakte. Of een boek las. De tip was om dergelijke dingetjes een beetje bij beetje te blijven doen wanneer je weer thuis bent. Spreek dus weer eens af met vrienden na je werk, loop eens een blokje om of – heel belangrijk – lees bijvoorbeeld weer eens een blogberichtje van de Len.

giphy-5.gif

Ik denk dat iedereen wel last heeft van opstartproblemen na vakantie. Ook rechters en politici gaan op vakantie en ook zij moeten de draad weer oppakken. Het scheelt echter al een hoop als je met plezier naar school en/of je werk gaat. Dat je bepaalde doelen voor jezelf hebt gesteld en daar weer fris en fruitig naar toe kunt werken. Eigenlijk is dat ook wel gewoon een heel belangrijk dingetje. Jezelf doelen stellen, daarvan overtuigd zijn en knallen! Ieder mens heeft de behoefte om zichzelf door te ontwikkelen en dit perspectief moet je jezelf ook bieden. Dat is dan wat ikzelf ook doe.

De laatste twee maanden ben ik veelal op kantoor geweest en heb ik daarnaast gewerkt aan mijn scriptie. Het doel is om deze scriptie uiterlijk eind oktober af te hebben, zodat ik aan het begin van november zorgeloos kan beginnen aan mijn allerlaatste studievak. Mocht alles goed verlopen, dan zou ik eind december klaar zijn met de master Privaatrecht en kan ik mijzelf Meester in de Rechten noemen. Dan heb ik de benodigde papieren om beëdigd te worden tot advocaat. Het is nu aan mij om te vlammen zodat ik dat daadwerkelijk kan bereiken. Vraag jezelf eens goed af wat jij wilt bereiken het aankomende jaar. Denk daar goed over na en ga er volledig voor. Met een goede mindset is immers alles mogelijk. Enfin: einde komkommertijd, back to business! Ik wens je veel succes met al je goals, wat dat ook moge zijn.

giphy-7.gif

 

Lennard Pelzer

Lennard Pelzer (27) is een advocaat met passie voor (letsel)schade en voetbal. Hij is actief op meerdere social media platforms en schrijft geregeld blogs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s