EEN NIEUW PLATFORM: MR. STUDENTEN

De afgelopen tijd heb ik wegens enorme drukte weinig tijd gevonden om zelf actief te bloggen. Maar: goed nieuws! Ruim een jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven van juridische blogberichten om op die manier het recht interessanter en begrijpelijker te maken voor iedereen. Nu is er een nieuw platform waar andere rechtenstudenten óók kunnen schrijven over het recht: Mr. Studenten.

Zoals je in mijn laatste bericht hebt kunnen lezen ben ik momenteel aan het werk bij Jegers Advocaten te Heerlen. Daarnaast ben ik ook vooral druk bezig met mijn studie. Ik volg twee master-vakken, moet papers schrijven en uiteraard staat ook mijn master-thesis voor de deur. Dat betekent natuurlijk niet dat ik mijn blog ‘vergeten‘ ben. Het staat alleen even op een iets lager pitje. Op de achtergrond ben ik samen met het tijdschrift Mr. (uitspraak: meester) bezig geweest om een studentenplatform op te zetten, waar studenten zélf ook kunnen schrijven: www.mr-studenten.nl 

Het was al langer een wens van mij om andere rechtenstudenten ook aan het schrijven te krijgen. Voor een rechtenstudent is schrijfvaardigheid namelijk enorm belangrijk en hoe meer je schrijft, hoe makkelijker het wordt. Daarom vond ik het ook zo leuk om andere Rechtspraak Reporters te ontmoeten: allerlei jongeren die schrijven over het recht. De berichten van deze uitverkoren Reporters zullen ook weergegeven worden op het nieuwe platform Mr. Studenten.

Maar ook jij kunt bijdragen op www.mr-studenten.nl

logo MR.studenten

Als Managing Editor van het nieuwe platform Mr. Studenten reguleer ik de content en ben ik opzoek naar ambitieuze rechtenstudenten die ook (zo nu en dan) willen schrijven. Door het schrijven van juridische blogberichten ben je – zoals gezegd – actief bezig met de stof waarover je schrijft, zodat je deze zelf nog beter zult begrijpen. Daarnaast is het enorm tof om mensen uit jouw directe kring te vertellen over het recht. Er valt immers een hoop over te vertellen en er ontstaan in deze wereld nogal vaak misverstanden. Buiten het juridisch inhoudelijke deel van het schrijven, zijn er natuurlijk nog meer voordelen. Door (periodiek) te schrijven voor het platform kom je onder de aandacht van een breed publiek. Binnen dit publiek bevinden zich medestudenten, advocaten, rechters en andere mensen die werkzaam zijn in de juridische praktijk. Ook advocatenkantoren lezen mee; veel kantoren zijn immers verbonden aan het tijdschrift Mr.

Waar kun je over schrijven? Denk bijvoorbeeld aan juridische thema’s die aan bod zijn gekomen tijdens je studie, opmerkelijke uitspraken van rechters, een (buitenlandse) stage die je hebt gelopen en nieuwtjes binnen jouw faculteit. Er valt veel te vertellen over het recht en het platform laat de student daarom in beginsel vrij om te schrijven waarover hij/zij wil binnen de juridische (studenten)wereld.

De aankomende tijd zal ik dus op een andere manier omgaan met het bloggen van juridische berichten. Eerst schreef ik deze berichten vooral zelf, maar de aankomende tijd zal ik mij vooral focussen op de berichten van andere studenten. Op mijn Facebook-pagina zal ik geregeld berichten delen van Mr. Studenten.

Mr. Studenten is uniek omdat studenten zelf voor de inhoud zorgen: be part of it!

Moraal van het verhaal: studeer jij rechten en vind je het leuk om (zo nu en dan) juridische berichten te schrijven? Laat het mij dan weten via pelzer@mr-magazine.nl

Lennard Pelzer

Lennard Pelzer (27) is een advocaat met passie voor (letsel)schade en voetbal. Hij is actief op meerdere social media platforms en schrijft geregeld blogs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s