HET IS WEER VERKIEZINGSTIJD

Laat je stem horen! Van 22 t/m 24 mei 2018 vinden verkiezingen plaats voor de  Universiteitsraad en de Faculteitsraden van Maastricht University. Dit zijn belangrijke organen waarmee medezeggenschap en inspraak binnen de Universiteit Maastricht formeel geregeld zijn. Stemmen is mogelijk vanaf 22 mei 08.00 uur tot 24 mei 18.00 uur.

verkiezingen

Wat en waarom?
Het zal je vast niet zijn ontgaan dat verschillende personen vanuit bepaalde (studie)verenigingen reclame maken voor de ‘verkiezingen‘. Om welke verkiezingen gaat het dan eigenlijk? Van belang is natuurlijk om te weten waarom je stemt, maar vooral ook op wie je stemt. Je kunt als student stemmen op medestudenten die zich verkiesbaar hebben gesteld voor de Universiteitsraad en/of de Faculteitsraad. Door te stemmen oefen je als kiezer/student op tal van terreinen invloed uit binnen jouw universiteit (en faculteit!) die voor de gehele universitaire gemeenschap van belang zijn, zoals de begroting, de toekomstplannen en bijvoorbeeld diverse studentenvoorzieningen.

verkiezingen2.jpg

Wie en hoe?
De officiële studievereniging van mijn eigen faculteit in Maastricht, JFV Ouranos, doet ook mee aan deze verkiezingen. Enkele belangrijke punten van hen zijn het flex-studeren mogelijk maken, het vergroten van de betrokkenheid van studenten, buitenschoolse activiteiten aanmoedigen, stages toegankelijker maken, innovatie in juridisch onderwijs en betere toegang tot studieadviseurs en studentenpsychologen. Het volledige programma kun je hier vinden. Belangrijk is dat iedere student stemt. Stemmen is voor studenten van Maastricht University mogelijk vanaf 22 mei 08.00 uur tot 24 mei 18.00 uur. Houd je mailbox dus in de gaten, want daar zul je spoedig waarschijnlijk een link vinden om online te kunnen stemmen. Nog altijd benieuwd wat deze raden nu precies doen? Kijk dan onderstaande video!

 

Lennard Pelzer

Lennard Pelzer (27) is een advocaat met passie voor (letsel)schade en voetbal. Hij is actief op meerdere social media platforms en schrijft geregeld blogs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s