SUKKEL VOOR DE LIEFDE

Dames en heren, het is weer Valentijnsdag. Vandaag mogen alle tortelduifjes hun vleugels spreiden en van de daken schreeuwen hoeveel ze van elkaar houden. Op deze – ietwat geforceerde – dag heeft ieder individu natuurlijk een andere planning. De een ‘verrast‘ zijn geliefde met een leuk cadeau, de ander besluit om niet mee te doen aan dit vooraf georganiseerde gedoe en tot slot zijn er ook nog mensen die niet kunnen kiezen tussen een van deze twee opties omdat zij simpelweg geen geliefde of crush hebben.

valentine

Uiteraard is dit weer een ideaal moment om even stil te staan bij een leuke juridische casus. Ben je al maandenlang verliefd op iemand en durf je het die persoon maar niet te vertellen? Normaliter zou ik zeggen: step your game up and tell it! Valentijnsdag is daar best wel een prima moment voor, maar ieder heeft natuurlijk zijn eigen plan de campagne. Zo zijn er ook mensen die misschien net iets téveel willen.

Zo was er ook meneer X. Deze meneer in kwestie zocht aandacht bij een dame, alleen was deze hier niet echt bepaald van gediend. Oké, kan gebeuren. Het is dan wel part of the game om in te zien wanneer iemand ook echt absoluut geen contact wil. Bij de een valt dit kwartje iets eerder dan bij de ander, maar enfin. Bij meneer X leek het kwartje niet echt te vallen, waardoor de betreffende dame genoodzaakt was om aangifte te doen van belaging (/stalking) ex artikel 285b Strafrecht. Het gerechtshof heeft aan de hand van het procesdossier vastgesteld dat meneer X gedurende een langere periode, ruim een jaar, veelvuldig, lange, brieven en e-mails heeft verzonden aan mevrouw, terwijl zij hem duidelijk had aangegeven dat zij geen contact meer met hem wilde. Meneer X heeft aan mevrouw onder meer geschreven dat hij niet accepteert dat zij hem negeert en dat hij “maatregelen” gaat nemen en dat hij “gaat terugslaan”. Het bewezen verklaarde levert op: belaging. (LINK VOOR UITSPRAAK)

valentine2.gif

Moraal van het verhaal: doe je best voor je geliefde en laat merken wanneer je die persoon leuk vindt, maar accepteer ook een eventueel verlies. Stuur in ieder geval gewoon geen bedreigende berichten, want dat zal namelijk bij niemand werken. Gratis tip: er zijn nog veel meer vissen in de vijver. Wees geen sukkel voor de liefde!

“Hij, die wederrechtelijk stelselmatig opzettelijk inbreuk maakt op eens anders persoonlijke levenssfeer met het oogmerk die ander te dwingen iets te doen, niet te doen of te dulden dan wel vrees aan te jagen wordt, als schuldig aan belaging, gestraft met een gevangenisstraf van ten hoogste drie jaren of een geldboete van de vierde categorie.”

Lennard Pelzer

Lennard Pelzer (27) is een advocaat met passie voor (letsel)schade en voetbal. Hij is actief op meerdere social media platforms en schrijft geregeld blogs.

Een reactie op “SUKKEL VOOR DE LIEFDE

  1. Vraag doet een deurwaarder ook stalken? Ze sturen je het hele jaar e-mails , brieven ze bellen je constant en potverdomme ze komen zelfs aan je deur. Nee grapje natuurlijk maar hoever kan je met een wet gaan geeft toch stof om over te denken.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s