HET LEVEN VAN DE STAGIAIR

Deze week ben ik met veel plezier en enthousiasme begonnen aan mijn stage bij Jegers Advocaten te Heerlen. De aankomende tijd zal ik in dat kader geregeld blogberichten plaatsen over mijn ervaringen en belevenissen hier op kantoor. Ik kan nu al zeggen dat ik mij al enorm thuis voel bij Jegers Advocaten. Iedereen op kantoor is hartstikke vriendelijk, behulpzaam en professioneel. Er heerst een prettige sfeer om in te werken en je kunt bij iedereen binnenlopen om advies te vragen. De ideale omstandigheden om te beginnen aan een nieuw juridisch avontuur, natuurlijk.

source

Jegers Advocaten voert een algemene praktijk en ik zal me – gezien mijn studierichting – vooral ook richten op privaatrechtelijke zaken. Je kunt verder terecht op het kantoor voor onder andere zaken die te maken hebben met problemen rondom kinderen, aanraking met justitie, uit elkaar gaan, problemen met overheidsinstanties, problemen op het werk, slachtoffer van een misdrijf, bedrijfsmatige vraagstukken en overige situaties. Natuurlijk kun je altijd contact opnemen om te kijken of het kantoor iets voor je kan betekenen. Neem een kijkje op de website om meer informatie te vergaren over het kantoor: www.jegersadvocaten.nl.

giphy.gif

Het leven van de stagiair: veel luisteren naar beroepsprofessionals, interessante opdrachten uitvoeren, mee naar zittingen en cliëntgesprekken. Enkele voorbeelden van de leerzame aspecten die je zult ervaren tijdens een stage. Ik ben persoonlijk van mening dat een stage duizend keer waardevoller is dan welk studievak dan ook. Als je de kans hebt om een stage te lopen, dan zou ik dat ook zeker doen. Het leert je zoveel. Niet alleen binnen het werkveld waar je actief in wilt zijn, maar ook op menselijk gebied. Je moet direct en duidelijk met collega’s en cliënten communiceren. Dit zijn vaak eigenschappen die je niet leert op een academische studie, maar die je zelf zult moeten ontwikkelen. Je krijgt een heel helder beeld van de praktijk en mag proeven aan de kneepjes van het vak. Enfin, ik zou een boek kunnen schrijven over alle voordelen van een stage. De aankomende weken zal ik daarom ook geregeld mijn ervaringen delen met jullie. Wat ik je alvast kan meegeven: twijfel je over een stage? Niet doen, just GO!

giphy (1)

Heb je een juridisch probleem en ben je op zoek naar hulp? Bel voor een vrijblijvende afspraak naar 045-5743927 of mail naar info@jegersadvocaten.nl. Wie weet komen we elkaar dan tegen en kan ik jou verder helpen!

 

Lennard Pelzer

Lennard Pelzer (27) is een advocaat met passie voor (letsel)schade en voetbal. Hij is actief op meerdere social media platforms en schrijft geregeld blogs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s