THE PLACE TO BE – STUDENT SERVICES CENTRE

Ben je aan het twijfelen om te studeren in Maastricht? Of ben je een zittende student en heb je vragen over het betalen van jouw collegegeld? Het Student Services Centre van Maastricht University staat klaar voor iedere (potentiële) student en helpt actief mee met het beantwoorden van al jouw vragen. 

Bijna drie jaar geleden mocht ik beginnen als werknemer van het Student Services Centre en eigenlijk wist ik vrijwel niets. De ervaren werknemers van dat moment leerden mij stap voor stap hoe ik studenten kon helpen met hun vragen en zorgden ervoor dat ik een systematische basis ontwikkelde om mee aan de slag te gaan. Ironisch genoeg komen er zelfs nu nog vragen die ik nog nooit heb hoeven beantwoorden. Dat maakt dit werk ook zo uniek: iedere dag is anders en iedere dag leer je iets nieuws. Het Student Services Centre is ook dé centrale plek voor iedere student in Maastricht. Of je nu een aankomende- of een zittende student bent: het maakt niet uit. Het is in ieder geval goed om te weten dat iedereen altijd alles kan vragen, hoe gek de vraag ook mag zijn. Wie immers niets vraagt, kan ook niet geholpen worden. Het gebouw aan de Bonnefantenstraat 2 was in het ver verleden een klooster en is nog altijd voor iedereen toegankelijk. Ook als je geen student bent, kun je dus gerust eens een kijkje komen nemen. We heten iedereen dan ook van harte welkom.

UM Bachelor & Master 02 -® Harry Heuts 2015-Web.jpg

Binnen het Student Services Centre bevinden zich verschillende kantoren met ieder zijn specialisatie: onder andere het Admissions Office, VISA Office, Scholarship Office, Maastricht Housing, International Service Desk en Centre for European Studies. Door al deze verschillende expertises zal de student uiteindelijk de bekwame hulp vinden die hij zoekt. Al deze kantoren communiceren met elkaar om zo de student op de best mogelijke manier van dienst te zijn. Vragen worden desnoods samen opgepakt om uiteindelijk tot de gewenste oplossing te komen. Ook qua ondersteuning voor studenten is het Student Services Centre the place to be: UM Career ServicesSteunpunt Disability, de studentenpsychologen en studentendecanen. Deze verschillende diensten zorgen ervoor dat de student op ieder vlak geholpen en gehoord kan worden. Een helpende hand is niet altijd vanzelfsprekend, maar het Student Services Centre wilt er voor iedere student zijn. Er zijn daarnaast verschillende verenigingen gevestigd  in het gebouw. Onder andere Studium Generale, UM SPORT, Sportraad MUSST, INKOM en The Innbetween. Meer informatie over al deze afdelingen is te vinden op de website van Maastricht University via deze link.

um-visitorcentre-003-Web

Buiten de inhoudelijke vragen is het ook mogelijk om binnen het Student Services Centre te ontspannen. In het gebouw is Coffeelovers gevestigd met genoeg zit- en loungeplaatsen voor de studenten: de ideale plek om even af te schakelen en te lunchen onder het genot van de heerlijkste koffie. Samen met je medestudenten kun je hier gezellig afspreken en bijkletsen. Mocht je toch willen studeren, dan zou je eventueel ook naar de Learning Spaces kunnen gaan op de tweede verdieping. Hier zijn meerdere (stilte)ruimtes beschikbaar om te studeren. Het valt ook aan te raden om eens te kijken in onze UM-shop, waar verschillende Maastricht University artikelen te verkrijgen zijn. Je kunt hier onder andere sweaters, T-shirts en accessoires van Maastricht University kopen: de ideale manier om jouw fantastische tijd in Maastricht nooit meer te vergeten.

um-visitorcentre-015-Web

Hopelijk heb ik je kunnen laten zien dat het Student Services Centre enorm veel te bieden heeft voor (aankomende) studenten van Maastricht University. Iedere dag willen wij onze service verbeteren en staan wij klaar om al jullie vragen te beantwoorden. Al onze medewerkers zijn daarnaast hartstikke gemotiveerd om de student met een voldaan gevoel te laten vertrekken uit ons gebouw. Heb je een vraag voor ons? Wacht dan niet langer en kom gerust langs. Wij zijn open van maandag tot vrijdag, van 08:30 tot 18:00. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 17:00 via +31(0)43 388 5388 en online via het e-mailadres study@maastrichtuniversity.nl. Tot snel!

Lennard Pelzer

Lennard Pelzer (27) is een advocaat met passie voor (letsel)schade en voetbal. Hij is actief op meerdere social media platforms en schrijft geregeld blogs.

Een reactie op “THE PLACE TO BE – STUDENT SERVICES CENTRE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s