ABRAHAM DE PINTO-COMPETITIE 2017 NABESCHOUWING

Afgelopen zaterdag was het dan zover: de eerste (inter)nationale editie van de Abraham de Pinto competitie. Maandenlang zijn wij als organisatie bezig geweest met het neerzetten van dit evenement en wat was het een succes!

Als organisatie hebben wij maandenlang toegeleefd naar 11 maart 2017. Eindelijk konden wij alle teams verwelkomen en kennis maken met de studenten waarmee wij al die tijd contact hebben gehad. Al vroeg in de ochtend kwamen de teams één voor één binnen en meldden zij zich bij de organisatie. Ieder team kreeg een goed gevulde goodiebag met daarin meerdere leuke artikelen: een Abraham de Pinto thermoskan, notitieboekje, pennen en nog veel meer. Ook kregen de teams een informatieblad over het diner met daarop het betreffende tafelnummer. Na de instructies gekregen te hebben, konden de teams zich melden in de Feestzaal voor het openingswoord.

DSC_0014

Het was Tweede Kamerlid mr. Manon Fokke (PVDA) die het openingswoord verzorgde. Ook Prof. Dr. Hildegard Schneider, decaan van Maastricht University, verwelkomde alle aanwezige deelnemers. Tegelijkertijd kregen de juryleden en acteurs een briefing in de Statenzaal. De aanwezige deelnemers werden een team toebedeeld en gaven ieder een korte introductie over zichzelf. Na deze formaliteiten was het dan tijd om te beginnen met de competitie. 25 teams maakten zich klaar voor de strijd.

DSC_0092

Gedurende de eerste ronde was het voor iedereen nog even zoeken wie waar moest zijn en wanneer. Nadat dit allemaal duidelijk werd, was er voor iedereen structuur en was het systeem helder. Ieder team deed zijn uiterste best om zoveel mogelijk punten te verzamelen en de jury te imponeren. De teams die niet aan de beurt waren konden een hapje eten in de Lenculenhal, om vervolgens zich centraal te begeven bij de toegewezen lokalen. Na de eerste ronde was het dan ook tijd voor de lunch.

DSC_0259

Alle juryleden, acteurs en deelnemers konden genieten van heerlijke broodjes die gemaakt en geleverd werden door Bread & More. Ook was er vlaai aanwezig, waar iedereen volop van genoot. Er werd gezellig gekletst en toegeleefd naar de tweede ronde. Hier konden de deelnemers de laatste punten verzamelen om er uiteindelijk met de winst vandoor te gaan.  Iedereen had z’n maag gevuld en het was tijd om de competitie voort te zetten.

DSC_0025

De tweede ronde verliep voor de meeste deelnemers beter dan de eerste. De deelnemers hadden immers feedback gekregen na de eerste ronde en ze wisten nu waar ze zich konden verbeteren. Ook gedurende de tweede ronde was de organisatie druk in de weer om het voor iedereen soepel te laten verlopen. Aan het eind van de tweede ronde was het dan ook tijd om iedereen te verzamelen en ons te verplaatsen naar het diner. Het diner zou worden gehouden bij het Museum aan het Vrijthof.

DSC_0831

Bij het diner kon iedereen met elkaar bijpraten en  netwerken onder het genot van heerlijke wijn en delicieuze gerechten. Het was de perfecte afsluiting van een geweldige dag. De decaan van Maastricht University bedankte de deelnemers, juryleden, acteurs en hoofdsponsor Muurmans Advocaten voor hun aanwezigheid. Uiteindelijk was het tijd voor het moment waar iedereen op had gewacht: de prijsuitreiking van de Abraham de Pinto competitie. De vierde plaats was voor Jay Alberts en Louis Honée namens Universiteit Leiden. Op de derde plaats zijn geëindigd Anyke Bakker en Chester Boot namens Rijksuniversiteit Groningen. Ook de tweede plaats was voor onze gasten uit Groningen: Linzy Sieljes en Majid Madjidi. Al met al dus een zeer knappe prestatie van onze juridische vrienden uit het noorden. Maar uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn en dat waren Nina van der Post en Lot Wolswijk namens Universiteit Utrecht: van harte gefeliciteerd!

DSC_0907

Wij hopen dat iedereen een fantastische, leerzame dag heeft gehad hier in Maastricht. Wij als organisatie willen iedereen enorm bedanken voor hun komst en hun voorbeeldige gedrag. Het was een eer om de competitie voor iedereen te organiseren en hopen dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad. Het was ons een genoegen.

Alle foto’s zullen in de loop van de avond/morgenvroeg verschijnen op onze Facebook pagina (link).

Namens de organisatie,

Jan Willem Nass, Lennard Pelzer en Tom Wijen.

Lennard Pelzer

Lennard Pelzer (27) is een advocaat met passie voor (letsel)schade en voetbal. Hij is actief op meerdere social media platforms en schrijft geregeld blogs.

Een reactie op “ABRAHAM DE PINTO-COMPETITIE 2017 NABESCHOUWING

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s